FORSIDE / MEDIER / TNS Gallup: Læsertal

TNS Gallup: Læsertal

Måling af læsertal gennemføres af Index Danmark selskabet med TNS Gallup som leverandør.

Index DK/Gallup udbydes i et samarbejde mellem på den ene side Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation og på den anden side Gallup. Desuden er der en lang række aftaler med andre medieorganisationer og enkeltvirksomheder.

Index DK/Gallup er et informationssystem, der løbende måler befolkningens brug af medier, forbrugsvaner, interesser, aktiviteter, meninger m.m. Informationerne er opdelt i en Mediedel, et Marketing Index og et Mærkevare Index. Mediadelen måler læsertal for dagblade, ugeblade, magasiner, fagblade og distriktsblade. Endvidere indgår andre medier, der anvendes som reklameplatform såsom biograf og trafikreklame.

 

8. februar 2017: Måling af Aktualitetstal ophører.

For at finde ressourcerne til at udvide målingen med læsningen af E-papers på tværs af alle printplatforme i målingen dvs. både dagblade, magasiner, ugeblade og lokale ugeaviser, har Interessentskabet Index DK, bestående af Brancheforeningerne Kreativitet & Kommunikation og Danske Medier, besluttet at afvikle den månedlige offentliggørelse af Aktualitetstallene. Det officielle læsertal fra Index Danmark/Gallup der offentliggøres hvert kvartal baseret på 6 måneders indsamling af oplysninger om læsefrekvens, vil stadig fortsætte i dets nuværende form.

Læs pressemeddelelsen her
Afvikling af Aktualitetstal PM 200117

 

Måling af læsertal
De officielle læsertal bygger på ca. 24.000 årlige interviews og offentliggøres halvårligt. Læsertallene kan nedbrydes på en lang række demografika og variabler, og tallene benyttes primært til at foretage medieplanlægning/medievurdering.

 

For at læsertal fra Index Danmark er meningsfulde kræver det, at det enkelte medie har et relativt stort årligt oplag. Dette skyldes Index Danmarks brede, almene stikprøveunivers baseret på samtlige danskere i alderen fra 12 år.

 

Tommelfingerreglen er, at bladene bør have
– minimum 4 udgivelser årligt
– årligt oplag større end 120.000

 

Aktuelle læsertal Index Danmark/Gallup.

Se de seneste læsertal hos TNS Gallup her.

Læs også

7 facts om danskerne på sociale medier 2016

Danskerne er superdigitale, og udviklingen går kun i én retning – nemlig mod mere internet, …

Introduktion til udgivelse af ePub, eBook og eMag

Book On Demand Udgivelse af egne e-Publikationer: e-Bøger, e-Blad, e-Magasin og podcast med DPMF – …

Skriv et svar

This site is protected by wp-copyrightpro.com